Нардеп Лещенко прийшов на допит у ГПУ з документами з «київського офісу Манафорта»

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Народний депутат Сергій Лещенко прийшов на допит до Генеральної прокуратури та приніс із собою, за його словами, документи з київського офісу колишнього консультанта Януковича Пола Манафорта.

Про це він сказав журналістам перед допитом, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Зараз відбудеться мій допит, який стосується справи Манафорта. Під час допиту я збираюся передати Генпрокуратурі оригінали документів, які були знайдені в офісі Манафорта в Києві», — сказав Лещенко.

Лещенко повідомив, що в лютому 2017 року з ним звʼязалася людина, яка орендувала офіс після Манафорта. За її словами, там залишилися документи, що належать американському політтехнологу.

Як розповів депутат, він звʼязався зі знайомим агентом ФБР і передав йому документи. Пізніше йому їх повернули.

  • Раніше депутат Верховної Ради Сергій Лещенко заявив, що генеральний прокурор Юрій Луценко вибудував історію навколо екс-міністра екології Миколи Злочевського та колишнього віце-президента США Джозефа Байдена, щоб зберегти за собою посаду глави ГПУ при новообраному президенті Володимирі Зеленському. За словами нардепа, до цієї схеми був залучений особистий адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані.
  • Адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані скасував анонсований візит в Україну для зустрічі з обраним президентом Володимиром Зеленським. Крім того, Джуліані назвав імʼя людини, яка була викрита на допомозі демократам під час президентських виборів у 2016 році. Нею виявився Сергій Лещенко.
  • 14 травня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Лещенку можуть вручити підозру за розголошення таємниці досудового слідства у справі Манафорта. Лещенко у відповідь попросив внести до кінця тижня подання про зняття з нього депутатської недоторканності та провести детальне розслідування у звʼязку зі звинуваченнями генпрокурора.