Захисник Донецького аеропорту і член волонтерської групи радника Порошенка оголосив голодування через Зеленського. Вимагає вибачень

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Захисник Донецького аеропорту і член волонтерської групи радника Порошенка оголосив голодування через Зеленського. Вимагає вибачень

Микола Воронін / Facebook

Ветеран війни на Донбасі і захисник Донецького аеропорту Микола Воронін оголосив голодування через кандидата в президенти України Володимира Зеленського. Він вимагає від шоумена вибачень за жарти про Майдан, Томос та Україну. Відповідне відео розмістив на своїй сторінці в Facebook.

Хто такий Микола Воронін?

Воїн боєць батальйону «Донбас», який захищав Донецький аеропорт. За 10 років до початку АТО у нього виявили рак, який вдалося перемогти. На початку війни на Донбасі захоплювався ідеями пацифізму та екопоселень.

Воронін був бійцем 79-ї Миколаївської окремої аеромобільної бригади, яка входила у волонтерську групу "Крила Фенікса". Її засновником є волонтер і радник президента України Петра Порошенка Юрій Бірюков.

На опублікованому відео боєць ЗСУ уточнив, що не знає, скільки витримає організм «без нирки і жовчного міхура, втомлений від цієї війни», проте просив не згадувати його «злими словами».

«Мене звуть Воронін Микола, кіборг. Я сиджу в київському аеропорту «Бориспіль», біля мене монітор з Донецького аеропорту, який я виніс. Голодую. Мої вимоги до пана Зеленського прості. Я хочу, що він вибачився перед народом України за свої жарти про німецьку порноактрису. Я вважаю, це сором: перед Кадировим вибачився, а перед українцями — ні. За «термос» я хочу, щоб він вибачився перед вірянами», — зазначив він.