«Піду по однодумцях». Нардеп Єгор Соболєв пояснив, як і коли створюватиме нову партію

Автор:
Олена Мельник
Дата:
«Піду по однодумцях». Нардеп Єгор Соболєв пояснив, як і коли створюватиме нову партію

Соколовська Інна / УНІАН

Нардеп Єгор Соболєв, який 9 квітня написав заяву про вихід з партії «Самопоміч», почне створювати нову політичну силу після пленарного тижня у Верховній Раді. Про це він сказав в інтерв’ю theБабелю і розповів, якою буде ця партія та де шукатиме людей.

«Я — за відкритий процес. Після пленарного тижня я піду по однодумцях, сформуємо ініціативну групу та будемо пропонувати людям принципи обʼєднання», — пояснив він.

Нардеп каже, що люди мають відповідати одночасно двом критеріям: принциповості та дієвості.

Соболєв підкреслив, що раніше не готував «ніяких запасних аеродромів і не вів перемовин про нову політичну силу». Також він пояснив, чому не переходить у політсилу, яка вже існує, — наприклад, «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка, рух «Дій з нами», «Сила людей», «Люди важливі».

«Серед діючих партій проблема принциповості та дієвості неприпустимо велика. Я реально вважаю, що «Самопоміч» найкраща з діючих партій, але і тут ця проблема не вирішується так, як я це бачив. Що стосується інших ініціатив і обʼєднань, будемо говорити, це якраз наш обовʼязок — максимально обʼєднатися. Проблема України в тому, що Рінат Ахметов, Ігор Коломойський, Петро Порошенко дуже проактивні та наполегливі. Вони дуже ефективні, в тому числі й в бажанні, щоб люди підтримали їхні фейки й обман», — зазначив він.

На запитання про джерела фінансування нової партії Соболєв відповів, що «це інший великий виклик — знайти ефективних, принципових людей і знайти для цього гроші».

Повну версію інтерв’ю з народним депутатом Єгором Соболєвим читайте на сайті theБабеля у розділі «Тексти».

  • Раніше нардеп від «Самопомочі» Семен Семенченко заявив, що підтримує Єгора Соболєва, вийде з партії «Самопоміч» і приєднається до нової політсили. З новою партією нардепи балотуватимуться у парламент на чергових виборах. Водночас і Семенченко, і Соболєв залишаться у складі фракції «Самопоміч» до кінця цієї каденції Верховної Ради.