Семенченко разом з Соболєвим створять нову політичну силу і підуть з нею на вибори до Верховної Ради

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Нардеп від «Самопомочі» Семен Семенченко разом із заступником голови фракції Єгором Соболєвим до парламентських виборів створять нову політичну силу, з якою будуть балотуватися у Верховну Раду. Про це Семенченко розповів у коментарі theБабелю, підтвердивши, що планує вийти з партії.

За словами нардепа, він та Соболєв залишаться у складі фракції «Самопоміч» до кінця цієї каденції Верховної Ради.

«Прийняли рішення створити нову силу з людей дії, з людей, які готові відстоювати справедливість, соціальні права людей не лише словами, а й ділом. Так як фракцію ми створювали в 2014 році, куди увійшли, крім нас, представники Реанімаційного пакету реформ і львівські активісти.... ми до кінця каденції добудемо у фракції, але на вибори з «Самопоміччю» ми не йдемо. Ми будемо захищати права людей тими методами та способами, які будуть реально дієві зараз у країні», — сказав він.

Семенченко зазначив, що вони не підтримують жодні інші партії чи фракції.

«У нас свій шлях, це шлях з тими людьми, які на фронті, які борються в тилу, які хочуть саме ту країну, за яку ми виходили на Майдан, за яку воювали», — додав він.

«В цьому випадку ніяких документів ми не готували. Нема зараз ніякої партії. У нас твердий намір боротися за Україну з тими людьми, які показали діями та справами, що вони ефективні, що вони патріоти. Тобто у нас є бажання і є вимоги людей, які разом з нами, створювати політичну силу дії», — підкреслив нардеп.

Водночас Семенченко не уточнив, хто ще може залишити партію «Самопоміч» і хто приєднається до нової політсили на чергових виборах.

«Я відповідаю за себе. Решта нехай говорять за себе», — підкреслив він.

  • 9 квітня заступник голови фракції «Самопоміч» Єгор Соболєв повідомив, що у нього є розбіжності з керівництвом партії та написав заяву на вихід з політсили. 10 квітня він заявив, що не братиме участі у виборах у парламент від партії, але залишається у фракції. Соболєв також зазначив, що приєднається на наступних виборах до нової політичної силі, яку запропонує «створити на принципах відкритості, дієвості і доброчесності».
  • Перед цим лідер «Самопомочі» Андрій Садовий написав у Facebook про те, що «дехто з народних депутатів від партії покине фракцію». Він подякував їм за роботу, проте прізвищ не назвав.