«Я не йду ні до Зеленського, ні до Порошенка». Соболєв виходить із партії «Самопоміч» і вже написав заяву

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Заступник голови фракції «Самопоміч» Єгор Соболєв виходить з партії «Самопоміч». Він заявив, що не братиме участі у виборах до парламенту від цієї політсили, але з фракції не виходить. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Я не буду балотуватися з партією «Самопоміч» на наступні вибори. В нас справді є ідеологічні розходження з керівництвом партії, як діяти у політиці. Звісно, я не йду ні до Зеленського, ні тим більше до Порошенка. Сам терпіти не можу перебіжчиків», — зазначив він.

Соболєв зазначив, що приєднається до нової політичної силі, «яку запропоную створити на принципах відкритості, дієвості і доброчесності, звісно».

У прес-службі партії «Самопоміч» повідомили, що народні депутати Єгор Соболєв та Семен Семенченко, які буди обрані у 2014 році до Верховної ради за списками об’єднання, вирішили вийти з партії.

«Єгор Соболєв уже підписав відповідну заяву (на фото), а нардеп Семенченко оголосив про намір зробити це найближчим часом. Депутати повідомили про це своїх колег під час засідання фракції «Самопомочі», — йдеться в заяві.

  • 9 квітня заступник голови фракції «Самопоміч» Єгор Соболєв заявив, що у нього є розбіжності з керівництвом партії. За його словами, головною проблемою партії є очищення від тих, хто «піддається корупції та іншим спокусам у владі». Також Соболєв заявив, що він і керівництво «Самопомочі» по-різному бачать те, як представляти інтереси виборців.
  • Того ж дня лідер «Самопомочі» Андрій Садовий написав у Facebook про те, що «дехто з народних депутатів від партії покине фракцію». Він подякував їм за роботу, проте прізвищ не назвав.