Порошенко здав аналізи для VADA

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Петро Порошенко здав аналізи для волонтерської організації VADA (Voluntary Anti-Doping Association). Процедура відбулася на території стадіону НСК «Олімпійський».

Здача тривала понад півгодини. Порошенко пояснив, що процедура затягнулася через «паперову роботу». Коментуючи процедуру, президент зазначив, що здоровʼя та відсутність залежностей у лідера держави є питанням державної безпеки.

Представники VADA додали, що Порошенко підписав декларацію про добровільну здачу аналізів, здав зразки сечі, які «особисто розлив у котейнери А та В». Результати будуть готові на початку наступного тижня.

Боксер Володимир Кличко, який запросив волонтерів антидопінгової організації, закликав Порошенка та Володимира Зеленського прийти на НСК «Олімпійський» у середу, між 15:00 та 18:00, і повторно здати аналізи на наявність алкоголю та наркотиків в організмі.

VADA є неприбутковою організацією, заснованою в 2011 році для того, щоб забезпечувати ефективну антидопінгову політику. Як пояснила представниця організації, доктор Анжела Сільва, VADA є окремою структурою і незалежною від World Anti-Doping Agency (Всесвітнього антидопінгового агентства).