Волонтери VADA чекають кандидатів у президенти на «Олімпійському» для повторної здачі аналізів. Порошенко погодився

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Представники волонтерської організації VADA (Voluntary Anti-Doping Association) прибули в Київ і готові взяти аналізи в кандидатів у президенти.

Про це на прес-конференції у столиці заявив боксер Володимир Кличко, який запросив волонтерів антидопінгової організації.

Кличко закликав Петра Порошенка та Володимира Зеленського прийти на НСК «Олімпійський» у середу, 10 квітня, між 15:00 та 18:00, і повторно здати аналізи на наявність алкоголю та наркотиків в організмі.

В Адміністрації президента вже заявили, що Порошенко приїде на «Олімпійський» та здасть аналізи, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

  • Чинний президент Петро Порошенко 5 квітня здав на НСК «Олімпійський» аналізи на наявність в організмі наркотичних речовин та алкоголю. Лікарі провели загальний медичний огляд і взяли в нього на аналіз зразок крові, сечі та волосся. Експрес-тест не показав жодної психоактивної речовини в його організмі.
  • Того ж дня кандидат у президенти Володимир Зеленський, який запропонував пройти медогляд перед дебатами, здав аналіз крові у приватній клініці Eurolab. Результати підтвердили відсутність слідів наркотиків у його крові.
  • Боксер Володимир Кличко запропонував кандидатам у президенти Петру Порошенку та Володимиру Зеленському здати аналізи у VADA — Волонтерській антидопінговій організації. Спочатку її переплутали з WADA — Всесвітнім антидопінговим агентством, яке перевіряє спортсменів перед змаганнями.