VADA: Аналіз крові Зеленського та Порошенка проводитимуть у США

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Волонтерська організація VADA (Voluntary Anti-Doping Association) перевірить кров кандидатів у президенти на базі спортивної медичної лабораторії у США, якщо Володимир Зеленський і Петро Порошенко повторно здадуть аналізи.

Про це під час прес-конференції заявила представниця VADA, доктор Анжела Сільва, передає Укрінформ.

«Тестування забору крові кандидатів у президенти буде проходити в Америці на базі спортивної медичної лабораторії», — сказала вона.

За її словами, Voluntary Anti-Doping Association є неприбутковою організацією, заснованою в 2011 році для того, щоб забезпечувати ефективну антидопінгову політику. Вона пояснила, що Voluntary Anti-Doping Association є окремою структурою і незалежною від World Anti-Doping Agency (Всесвітнього антидопінгового агентства).

«Проби крові, які ми візьмемо, будуть відправлені та проаналізовані на понад 300 показників. Наша організація проводила тисячі досліджень в усьому світі, і жоден результат не був спростований. Для нас велика честь забезпечувати прозорість виборів в Україні, що є в інтересах усього українського народу», — сказала представниця VADA.

Вона повідомила, що результати аналізів кандидатів можуть бути відомі після двох-трьох днів після здачі.