Кабмін схвалив звільнення губернатора Одеської області Степанова та голови Херсонської ОДА Гордєєва

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Кабінет міністрів схвалив звільнення Максима Степанова з посади голови Одеської обласної державної адміністрації.

«Кабмін схвалив звільнення», — заявив прес-секретар премʼєр-міністра Василь Рябчук після засідання уряду, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Також він додав, що Кабмін схвалив звільнення Андрія Гордєєва з посади голови Херсонської облдержадміністрації, зазначивши, що рішення узгоджене із заявою Гордєєва про відставку за власним бажанням.

  • 6 квітня президент Петро Порошенко відсторонив від посади очільника Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова. Указ зʼявився на сайті глави держави 8 квітня. Виконувати обовʼязки керівника Одеської ОДА іншим указом президент призначив заступника керівника облдержадміністрації Сергія Паращенка.
  • Степанов відмовився залишати посаду. Він заявив, що указ Порошенка суперечить закону. Він підкреслив, що президент може його звільнити тільки за поданням Кабінету міністрів.
  • За даними джерел theБабеля, 8 квітня Петро Порошенко разом із Володимиром Гройсманом провели закриту зустріч із депутатами фракції БПП у парламенті. Глава держави анонсував кілька звільнень, проте не назвав конкретних імен, крім голів Херсонської ОДА Андрія Гордєєва та Одеської ОДА Максима Степанова.
  • Голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв подав заяву про звільнення 6 квітня. Про це написав активіст ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?» Роман Синіцин у Facebook. Як відомо, вони вимагали від президента звільнення членів «Блоку Петра Порошенка» Євгена Рищука та Андрія Гордєєва, яких батько Катерини Гандзюк назвав замовниками вбивства своєї дочки.