Президент відсторонив главу Одеської ОДА Степанова. Він прийшов на цю посаду замість Саакашвілі

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Президент відсторонив главу Одеської ОДА Степанова. Він прийшов на цю посаду замість Саакашвілі

Facebook / Maksym Stepanov

Президент Петро Порошенко відсторонив від посади главу Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова. Він займав цю посаду понад два роки — з січня 2017-го.

Указ №107/2019 глава держави підписав 6 квітня. Документ опубліковано на сайті президента 8 квітня .

Виконувати обовʼязки очільника Одеської ОДА буде перший заступник керівника облдержадміністрації Сергій Паращенко.

У грудні 2016 року Максим Степанов виграв конкурс на посаду голови Одеської обласної державної адміністрації після відставки Міхеїла Саакашвілі в листопаді того ж року. Губернатором регіону він став 12 січня 2017 року.

До 2017 року Степанов працював директором державного підприємства «Поліграфкомбінат «Україна», який виготовляє бланки офіційних документів (паспорти, трудові та медичні книжки, посвідчення, документи про освіту, ліцензії, страхові поліси, товарно-транспортні накладні, лікарняні листи тощо).

Максим Степанов народився 18 серпня 1975 року в місті Сковородіно (Амурська область, СРСР). Закінчив Донецький державний медуніверситет імені Горького та Київський національний економічний університет за спеціальністю «Міжнародна економіка».

  • Голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв подав заяву про звільнення. Він стверджує, що причиною його відставки є «сфабрикований проти нього негатив», який не повинен позначитися на другому турі президентських виборів в Україні.