Голова Херсонської ОДА подав заяву про звільнення — активісти

Автор:
Тетяна Безрук
Дата:

Голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв подав заяву про звільнення. Про це написав активіст ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?» Роман Сініцин у Facebook.

«Сам написав заяву про відставку, походу ще вчора. Не Президент збив, а типу сам вирішив», — йдеться у повідомленні.

Також Сініцин опублікував фото заяви, яку написав Гордєєв.

Александр Спиваковский / Facebook

Пізніше цю інформацію підтвердив парламентар Олександр Співаковський.

«Гордєєв прийняв власне рішення! Складне. Мужнє. Дуже особисте. Заради суспільного спокою. Заради України! Але з розумінням того, що якщо є претензії та сумніви — потрібно дати можливість слідству прозоро і чітко виявити всі обставини жахливого вбивства. У нас не 1937 рік і винуватих не призначають. Наступний крок це поліграф! Остаточне рішення за Президентом України», — підкреслив він.

Додамо, рух «Хто замовив Катю Гандзюк?» вимагав від президента звільнення членів «Блоку Петра Порошенка» Євгена Рищука та Андрія Гордєєва, яких батько Катерини Гандзюк назвав замовниками вбивства своєї доньки.

  • На засіданні бюро Херсонської обласної організації партії ВО «Батьківщина» 8 лютого вирішили виключити з членів партії Владислава Мангера. Його підозрюють у причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк. Сам він називав звинувачення політичною провокацією.
  • Губернатор Херсонської області Андрій Гордєєв і голова обласної ради Владислав Мангер відповіли на звинувачення батька радника мера Херсона та активістки Катерини Гандзюк у причетності до замовного вбивства, заявивши, що всі слова на їхню адресу — політична провокація.