Степанов відмовився залишати посаду глави Одеської ОДА після указу Порошенка

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Максим Степанов відмовився залишати посаду голови Одеської обласної державної адміністрації після указу президента Петра Порошенка. Про це він заявив на брифінгу 8 квітня.

«На сайті президента України з’явився указ щодо мого відсторонення від посади. Дуже дивний документ, який, на моє переконання і на переконання всіх юристів, не має нічого спільного з законодавством України. Він вийшов за повноваження президента, записані в Конституції», — сказав він.

Губернатор Одеської області наполягає, що Порошенко може його звільнити з посади лише за поданням Кабінету міністрів. За словами Степанова, 5 квітня під час зустрічі з президентом йому запропонували написати заяву на звільнення, але він відмовився.

«Мені була пропозиція написати заяву, я відмовився, бо в мене не існує власного бажання писати заяву», — сказав він. Водночас він не назвав причину свого відсторонення.

  • 6 квітня президент Петро Порошенко відсторонив від посади главу Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова. Указ з’явився на сайті глави держави 8 квітня. Виконувати обовʼязки очільника Одеської ОДА президент іншим указом призначив заступника керівника облдержадміністрації Сергія Паращенка.
  • Максим Степанов займав цю посаду понад два роки — з січня 2017-го. У грудні 2016 року він виграв конкурс на посаду голови Одеської обласної державної адміністрації після відставки Міхеїла Саакашвілі в листопаді того ж року.