«Це рабська праця». Співробітників музею в Брюсселі змушують працювати сім днів на тиждень, забороняючи їсти й пити

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Співробітників Будинку європейської історії в Брюсселі змушують працювати сім днів на тиждень, їм забороняється їсти та розмовляти, пише The Guardian.

Депутат Європейського парламенту Денніс Де Йонг заявив, що працівникам музею, який фінансується за рахунок ЄС, забороняють сидіти, говорити або пити протягом їхніх 10-годинних змін.

«Я думаю, що це свого роду рабська праця», — заявив Де Йонг. За його словами, скарги йому передала група працівників, які намагалися висвітлити своє становище через Twitter.

Депутат заявив про ці порушення в Європарламенті. Там пояснили це нестачею кадрів і додали, що керівництво музею зобовʼязало агентство, яке забезпечує музей персоналом, розглядати ці скарги. У відповідь Де Йонг підкреслив, що попри це найбільш обурливі правила все ще продовжують діяти.

Будинок європейської історії

Музей відкрили у травні 2017 року. З приблизно 1000 експонатів музею більшість запозичили у 300 європейських музеїв і колекцій. Основна увага в постійній експозиції приділяється історії минулого століття. За даними ЗМІ, на щорічне утримання музею виділяється 2 млн євро, ці кошти виділяє Європарламент та Єврокомісія.