У Чикаго вимагають від актора Джуссі Смоллетта повернути $130 тис, які місто витратило на розслідування його фейкової заяви

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Влада міста Чикаго вимагає від актора Джуссі Смоллетта відшкодувати $130 тис. , які місто витратило на розслідування його неправдивої заяви про напад. Про це пише Associated Press.

Журналіст CBS Шарлі де Мар опублікував офіційний лист влади міста Чикаго до Смоллетта, у якому йдеться про те, що у розслідуванні фейкової заяви актора взяли участь «понад дві дюжини» поліціянтів, які витратили на це «тижні». Правоохоронці працювали понаднормово, за що звісно їм платили додатково.

У листі вказують, якщо актор не виплатить зазначену суму протягом 7 днів з моменту отримання листа, проти нього можуть порушити кримінальну справу.

Що сталося?

Наприкінці січня актор Джуссі Смоллетт, який відверто називає себе геєм, повідомив у соцмережах про напад на нього двох «явних прихильників президента США Дональда Трампа».

Під час атаки зловмисники нібито накинули йому на шию мотузяну петлю та облили відбілювачем. При цьому вони нібито вигукували расистські та гомофобні образи.

Пізніше поліція затримала двох братів за підозрою в нападі, але згодом відпустила їх «через появу нових доказів у справі». Після цього правоохоронці запідозрили Смоллетта в інсценуванні атаки і затримали актора в кінці лютого. На думку поліції, таким чином Смоллетт намагався привернути до себе увагу і домогтися підвищення зарплатні.

Джуссі Смоллетт — американський актор і співак. Найбільш відомий за ролями в серіалах «Проект Мінді», «Помста» та «Імперія». Також знявся у фільмі Рідлі Скотта «Чужий: Заповіт».