З американського актора Джуссі Смоллета зняли звинувачення в інсценуванні нападу на себе

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Прокуратура округу Кук (Іллінойс, США) зняла з актора Джуссі Смолетта звинувачення в інсценуванні нападу на себе і дачі неправдивих свідчень про побиття на гомофобному та расистському ґрунті, повідомляє Associated Press.

Поки неясно, що спонукало ухвалити рішення про закриття справи. У своїй заяві прокуратура округу Кук не навела докладних пояснень. У той же час мер і начальник поліції Чикаго не підтримали таке рішення прокуратури.

Видання повідомляє, що Смоллетт заплатив $10 тис. застави щоб вийти з вʼязниці після арешту.

Про що мова?

У кінці січня актор, який відкрито називає себе геєм, повідомив у соцмережах про напад на нього двох «явних прихильників президента США Дональда Трампа».

Під час атаки зловмисники нібито накинули йому на шию мотузяну петлю та облили відбілювачем. При цьому вони нібито вигукували расистські та гомофобні образи.

Пізніше поліція затримала двох братів за підозрою в нападі, але згодом відпустила їх «через появу нових доказів у справі». Після цього правоохоронці запідозрили Смоллета в інсценуванні атаки і затримали актора в кінці лютого. На думку поліції, таким чином Смоллет намагався привернути до себе увагу і домогтися підвищення зарплатні.

Джуссі Смоллет — американський актор і співак. Найбільш відомий за ролями в серіалах «Проект Мінді», «Помста» та «Імперія». Також знявся у фільмі Рідлі Скотта «Чужий: Заповіт».