«Нацдружини» і «Нацкорпус» влаштували мітинг з фаєрами та свинячими головами в Вінниці. Активістів затримала поліція

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У Вінниці перед приїздом президента Петра Порошенка провели мітинг представники «Національних дружин» та «Національного корпусу». Активісти планували пройти ходою до центральної площі Вінниці, тримаючи в руках плакати і відрізані свинячі голови.

Представник «Національного корпусу» розповів theБабелю, що акція була офіційно зареєстрована, поліція знала, куди будуть рухатися учасники акції, проте до площі їх не пропустили. Мітингарі скандували «Ганьба», питали: «Де відрубані руки?» і запалювали фаєри.

Активісти Національного Корпусу та Національних Дружин спробували обійти кордон поліції іншим маршрутом, в результаті чого сталися сутички, у «Нацкорпусі» повідомили, що в одного з мітингарів розбита голова. Про побитих активістів пишуть і місцеві журналісти.

Трьох активістів затримано. Тож представники «Нацкорпусу» та «Нацдружин» попрямували до місцевого райвідділу. За словами представника «Нацкорпусу», їх до тисячі.

Водночас у прес-службі Нацполіції повідомили, що під час проведення масових заходів поліція затримала трьох осіб, які застосували до поліцейських газ дратівливої дії, піротехнічні засоби, кидали в правоохоронців камінням.