«Нацдружини» влаштували сутички з поліцією під час зустрічі Порошенка з виборцями в Івано-Франківську

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
«Нацдружини» влаштували сутички з поліцією під час зустрічі Порошенка з виборцями в Івано-Франківську

Михайло Мельниченко / «Бабель»

В Івано-Франківську активісти «Національних дружин» влаштували сутички під час зустрічі президента Петра Порошенка з виборцями. Про це повідомляє місцеве видання Курс.

Представники «Нацдружин» прийшли на вулицю Незалежності з плакатами «Свинарчуків за ґрати», коли на сцені виступав гурт «Тік», Порошенко на той час до міста ще не прибув. Вони вигукували: «Ганьба», і вимагали покарати «свинарчуків, які наживаються на армії». Після чого правоохоронці взяли протестувальників у кільце та почали відтісняти від зібравшихся в очікуванні Порошенка прихильників президента.

«Під час сутичок використовували сльозогінний газ. Поліція виштовхала пікетувальників подалі від сцени за кордон, утворений зі службових мікроавтобусів», — йдеться у повідомленні видання.

Після того як правоохоронці витиснули активістів «Нацдружин», вони стали живим ланцюгом між ними та прихильниками президента. У прес-службі Нацполіції Івано-Франківської області theБабелю підтвердили, що справді на мітингу відбулася штовханина, але потерпілих немає.