Слідчі порушили справу після заяви Білецького про знищення лідерів «Нацкорпусу» та «Нацдружин»

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Слідчі Державного бюро розслідувань перевіряють інформацію про можливу підготовку фізичного знищення лідерів політичної партії «Національний корпус» та громадської організації «Національні дружини», повідомляє прес-служба ДБР.

Кримінальне провадження порушили за фактом готування до злочину, передбаченого ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу — перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством або погрозою застосування насильства.

Ініціював порушення справи заступник голови Служби безпеки Віктор Кононенко, якого народний депутат, лідер партії «Національний корпус» Андрій Білецький звинуватив у підготовці ліквідації лідерів організацій .

  • 11 березня Андрій Білецький заявив, що за наказом президента Петра Порошенка заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко готує фізичне знищення лідерів «Національного корпусу» та «Національних дружин». Він також стверджує, що Адміністрація президента готує провокації і кримінальні справи проти організаторів акції «Свинарчуків за ґрати», яка проводилася «азовським рухом» з вимогою покарати винуватця скандалу в «Укроборонпромі».
  • 9 березня представники «Національного корпусу» спочатку організували мітинг під Адміністрацією президента, а після попрямували в Черкаси. Там вони намагалися прорватися до президента Петра Порошенка, після чого відбулися сутички «Нацкорпусу» з поліцією .В результаті зіткнень у Черкасах до медиків звернулися 22 правоохорнці, з них 19 були госпіталізовані.