Лідер «Нацкорпусу» Білецький: Люди Порошенка готують напади та ліквідацію очільників «азовського руху»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Колишній очільник батальйону «Азов» (нині полк) і глава партії «Національний корпус» Андрій Білецький заявив, що люди президента Петра Порошенка готують напади і фізичну ліквідацію голів «Нацкорпусу» та «Національних дружин».

Про це він заявив під час прес-конференції.

«Вони готують фізичні напади і усунення лідерів руху [...]. Замовником цієї історії виступає Порошенко, виконавцем виступає Віктор Юнусович Кононенко, на прізвисько Латиш, співробітник СБУ, який організовував напади в часи Януковича на черкаських майданівців [...]. Він через якогось Іллю, на прізвисько «Кочівник», відповідає за звʼязки з криміналітетом. Через Іллю «Кочівника» буде зроблено замовлення на фізичне усунення керівників рухів», — сказав Білецький.

За його словами, також Адміністрація президента готує провокації і кримінальні справи проти організаторів акції «Свинарчуків за ґрати», яка проводилася «азовським рухом» з вимогою покарати винуватця скандалу в «Укроборонпромі».

«Здійснюється величезний тиск на ДБР. Учора їх викликали в АП, щоб відкрити справу щодо злочинної організації, тобто «Нацкорпус» буде злочинною організацією. Порошенко має намір мстити полку «Азов». Ведеться розробка питання, як розпустити підрозділ», — пояснив він.

Білецький також додав, що проти «Нацкорпусу» та «Нацдружин» будуть провокації від правоохоронців.

«Будуть виставляти виключно строковиків та провокувати бійки. Щоб говорити, що націоналісти побили 18-річних хлопців. Ми не будемо з ними битися. Ми не хочемо конфлікту з Нацгвардією і поліцією», — сказав він.

Білецький акцентував на тому, що акції «Свинарчуків за ґрати» триватимуть, поки всі винні не сядуть у вʼязницю.