Сутички з поліцією в Черкасах: суд узяв під домашній арешт двох членів «Нацкорпусу»

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Суд у Черкасах 12 березня обрав запобіжний захід для керівника черкаського осередку партії «Національний корпус» Дмитра Кухарчука та члена осередку Антона Братка, яких затримали після сутичок з поліцією на мітингу 9 березня.

«Суд визнав незаконним затримання націоналістів. Антону обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з обмеженням свободи у нічній час, Дмитру — цілодобовий домашній арешт», — заявили в Нацкорпусі.

Прокурори наполягали на обранні підозрюваним максимального запобіжного заходу — тримання під вартою на термін до 60 діб без можливості внесення грошової застави.

  • 9 березня представники «Національного корпусу» згорнули мітинг під Адміністрацією президента після зіткнень і попрямували в Черкаси, де хотіли зустрітися з президентом Петром Порошенком.
  • Внаслідок мітингу представників «Нацкорпусу» в Черкасах, під час якого вони намагалися прорватися до президента Петра Порошенка, відбулися сутички. За даними поліції, біля Адміністрації президента постраждали троє правоохоронців. У Черкасах до медиків звернулися 22 поліціянтів, з них 19 — були госпіталізовані.