Обстрілював українські позиції під Дебальцево. СБУ затримала бойовика угрупування «Привид»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Обстрілював українські позиції під Дебальцево. СБУ затримала бойовика угрупування «Привид»

Stanislav Krasilnikov \ TASS via Getty Images

У районі проведення Операції об’єднаних сил (ООС) затримали бойовика самопроголошенної «ЛНР», повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

У 2014 році чоловік проходив курси бойової та спеціальної підготовки в російському місті Белгород. Підготовку проводили силовики російських спецслужб.

З червня 2014 до березня 2018 року він брав активну участь у бойових діях проти української армії у складі різних незаконних збройних формувань «ЛНР».

«В «ЛНР» я вступив у бригаду «Привид», там я був в артилерії, яка займалася обстрілами в районі населених пунктів Зорінськ, Перевальськ, Комісарівка, Біле, Дебальцеве, Нікішине, Бахмутки та ін. Пізніше я перейшов до четвертої бригади міліції ЛНР, також на посаду артилериста, в період січня-лютого 2015 року я брав участь у боях під Бахмуткою і Дебальцево. Там я був навідником артилерійської батареї», — розповідає затриманий.

Чоловік зазначив, що консультували бойовиків військові російські радники.

Затриманому оголошено про підозру, йому інкримінують створення терористичної групи чи терористичної організації. Нині він утримується під вартою та надає слідству важливі свідчення про злочини терористів проти мирного населення та військовослужбовців ЗСУ, а також російської військової присутності на сході України.