Нардеп від БПП Березенко не прийшов на допит у поліцію. Депутат заявив, що домовився про зустріч зі слідчим у комітеті Ради

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Нардеп від БПП Березенко не прийшов на допит у поліцію. Депутат заявив, що домовився про зустріч зі слідчим у комітеті Ради

Косарєв Олександр / УНІАН

Депутат Верховної Ради Сергій Березенко («Блок Петра Порошенка «Солідарність») не з’явився на допит до Головного слідчого управління Нацполіції. Про це повідомляє прес-служба МВС. Правоохоронці викликали його на 18 березня як свідка у справі щодо підкупу виборців (у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 160 Кримінального кодексу).

«На допит слідчого він не з’явився. Березенко С. І. буде викликаний на допит у зазначеному кримінальному провадженні повторно», — заявили в МВС.

Сам Березенко заявив, що поліція не оформили належним чином виклик, а його адвокат домовився про зустріч зі слідчим у комітеті Верховної Ради.

«І журналістам, і громадськості вкотре заявляю, що я готовий відповісти на будь-які питання, які цікавлять слідство. Це тиждень — пленарний. Тому я попросив через адвоката зустрітися зі слідчим — Мірковцем Дмитром Михайловичем, за місцем роботи — у комітеті Верховної Ради. Сьогодні мій адвокат передав відповідний лист до слідства з цим проханням і отримав на це згоду», — написав він.

  • У лютому міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що нардеп Сергій Березенко фігурує у кримінальних провадженнях за заявами щонайменше двох кандидатів у президенти, одним з яких є лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко. «І його імʼя як організатора схем згадано в цілій низці цих звернень. І ми не можемо не зафіксувати ці звернення і не вести розслідування», — заявляв Аваков.
  • Після цього у політсилі «Блок Петра Порошенка» заявили, що Юлія Тимошенко є замовником дискредитації народного депутата від БПП Сергія Березенка. А сам нардеп у Facebook написав, що лідер «Батьківщини» вирішила «зірвати на ньому злість», оскільки нібито втратила шанси на другий тур президентських перегонів.