У БПП заявили, що компанію з дискредитації депутата Березенка організувала Тимошенко

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
У БПП заявили, що компанію з дискредитації депутата Березенка організувала Тимошенко

Космач Олександр / УНІАН

У політсилі «Блок Петра Порошенка» заявили, що лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко є замовником дискредитації народного депутата від БПП Сергія Березенка. Прес-служба політсили опублікувала відповідь Нацполіції на офіційний запит, у якому зазначено, що Тимошенко назвала Березенка «організатором схем» підкупу виборців.

Партія також зробила запит на правовий статус нардепа в кримінальних провадженнях.

«На підставі звернення народного депутата України Тимошенко Ю. В. 6 лютого 2019 року слідчими НПУ внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо можливого вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 160 КК україни (Підкуп виборця, учасника референдуму) України. У свідченнях заявника викладені факти про можливу причетність до скоєння кримінального злочину народного депутата України Березенка С. В.», — йдеться у повідомленні.

У партії зазначили, що Березенко не має ніякого процесуального статусу в провадженні, і жодній особі не повідомлялося про підозру.

Сам нардеп у Facebook написав, що Тимошенко вирішила «зірвати на ньому злість», оскільки нібито втратила шанси на другий тур президентських перегонів.