Аваков: У справах про порушення виборчого законодавства фігурує нардеп Березенко

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Аваков: У справах про порушення виборчого законодавства фігурує нардеп Березенко

Іванов Олексій / УНІАН

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що у кримінальних провадженнях щодо порушення виборчого законодавства фігурує заступник голови фракції БПП у Верховній Раді Сергій Березенко. Про це повідомляє «Дзеркало тижня».

«Так, фігурує. Його називають організатором схем. Він — народний депутат, і стосовно нього слідчих дій проводити не можна. Але за фактом — так, у виробництвах фігурує. Тимошенко принесла величезну пачку документів. Там теж фігурує Березенко», — зазначив він.

Аваков також розповів, що офіс Березенка в Чернігові неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців.

«Наприклад, в офіс дуже діяльного депутата Сергія Березенка в Чернігові співробітники викликали поліцію, тому що до них заявилися представники преси і почали знімати, як там бабусям щось роздають. З іншого березенківського офісу подзвонили самі журналісти і заявили, що їм перешкоджають у професійній діяльності, не пускають туди, де незаконно роздають гроші», — підкреслив він.

Загалом, стверджує Аваков, станом на 21 лютого поліція зафіксувала 1654 звернення, що повʼязані з порушенням виборчого законодавства в регіонах.