На хабарі в $1 млн затримали екс-службовців «Укргазвидобування»

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Правоохоронці затримали колишніх службовців найбільшої газовидобувної компанії країни «Укргазвидобування» на хабарі в $1 млн. Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

За даними слідства, за цю «винагороду» посадовці державного підприємства підписали договір із приватним товариством про постачання продукції ПАТ «Укргазвидобування». Затриманим 6 березня повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу).

До суду скеровано клопотання про арешт підозрюваних.

  • У лютому Київський окружний адміністративний суд стягнув податковий борг у 23,7 млн грн з компанії «Надра Геоцентр», яка належить народному депутату Олександру Онищенку. У рішенні суду йдеться, що борг утворився за договором 2007 року про спільну діяльність компанії Онищенка і «Укргазвидобування». Позов проти компанії був поданий Карлівською податковою інспекцією фіскальної служби у Полтавській області.
  • 8 лютого Національне антикорупційне бюро завершило розслідування «газової справи» проти Онищенка та його фінансового директора. Згодом Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) направила до суду обвинувальний акт у провадженні. Сам нардеп на своїй сторінці у Facebook заявив, що детективи не мають повноважень вручати йому таку повістку.