«Газова справа Онищенка»: САП направила до суду обвинувальний акт стосовно нардепа

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) направила до суду обвинувальний акт у справі «газової схеми» проти народного депутата Олександра Онищенка та його фінансового директора.

Як повідомляє прес-служба САП, обвинувачені проігнорували запрошення відомства ознайомитися з матеріалами кримінального провадження, щоб отримати обвинувальний акт. Документи вручили їх адвокатам.

«Обвинувачені у будь-який час можуть прийняти рішення про персональну участь і відстоювання своєї позиції в суді. У випадку подальшого переховування вказаних осіб від суду судовий розгляд щодо останніх, на підставі відповідного клопотання прокурора, може здійснюватись за їх відсутності в порядку спеціального судового провадження», — йдеться у повідомленні.

Таким чином, Онищенка будуть судити заочно.

За версією слідства, нардеп Олександр Онищенко створив злочинну організацію, учасники якої з січня 2013 до червня 2016 року заволоділи понад 1,6 млрд грн від реалізації газу за договорами про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування». Через це «Укргазвидобування» зазнала понад 740 млн грн збитків. Правоохоронці вважають, що у цій злочинній організації було 29 осіб. Сам Онищенко вже більше двох років переховується від українського правосуддя.