«Євробачення-2019»: політики сперечаються у соцмережах, а глядачів обурила перемога MARUV

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
«Євробачення-2019»: політики сперечаються у соцмережах, а глядачів обурила перемога MARUV

Соколовська Інна / УНІАН

Співачка MARUV перемогла у фіналі Національного відбору на міжнародний пісенний конкурс «Євробачення» і цього року представлятиме Україну в Тель-Авіві. Однак, через її гастрольну діяльність у Росії, багато українців і деякі політики висловили обурення.

Після перемоги співачки, віце-премʼєр-міністр Вʼячеслав Кириленко написав у Twitter, що «представником України не може бути артист, який гастролює у державі-агресорі, планує робити це надалі і не бачить в цьому нічого неприйнятного».

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, реагуючи на ситуацію, запропонувала Кириленкові «почати з себе» і «не протягувати» групу KAZKA в Ізраїль.

«Відсутність інформполітики і пропаганди на держ рівні і розслаблені булки чиновників протягом п’яти років, які покладалися лише на свідомість українців. Може, почніть з себе, пане Кириленко? І через черговий скандал не треба таки протягувати в Тель-Авів KAZKA», — написала вона в Facebook.

Реакція соцмереж

Користувачі соціальних мереж також бурхливо відреагували на перемогу MARUV. Багато хто розкритикував співачку, а дехто її підтримав.

Зазначимо, що раніше Національна суспільна телерадіокомпанія України повідомила, що протягом 48 годин вирішить, чи поїде MARUV на «Євробачення». Протягом доби співачка має відповісти на питання стосовно своєї концертної діяльності в РФ. Також з нею обговорять пункти договору.

Нагадаємо, цьогорічний Нацвідбір охарактеризували як «політичне шоу». Зокрема, довкола фіналістів виникали суперечки про російське громадянство вокалістки YUKO (яка заявила згодом, що готова від нього відмовитися), а також про батьків і особисту позицію щодо Криму дуету ANNA MARIA.