Вночі: НСТУ вирішить, чи поїде MARUV на «Євробачення», у Венесуелі зіткнення через гумдопомогу, а в Нігерії під час виборів загинуло 16 осіб

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Протягом 48 годин НСТУ вирішить, чи поїде MARUV на «Євробачення»

Співачка MARUV перемогла у фіналі національного відбору на «Євробачення-2019», випередивши Freedom jazz і KAZKA, але Національна суспільна телерадіокомпанія України ще не узгодила її кандидатуру.

НСТУ вирішить долю MARUV протягом 48 годин. Співачка протягом доби має відповісти на питання стосовно її концертної діяльності у Росії. Також з нею обговорять пункти договору.

Венесуельські силовики не пустили гуманітарну допомогу, є загиблі

У Венесуелі підконтрольні президенту Ніколасу Мадуро силовики не пустили в країну гуманітарну допомогу з Колумбії в штаті Тачіра, через що відбулися сутички і три вантажівки були спалені.

Військові застосували газ і гумові кулі, щоб відтіснити протестувальників і зупинити цивільні автоколони, які намагалися супроводжувати вантажівки.

За попередніми підрахунками, 4 людини загинули і 18 отримали поранення внаслідок стрілянини. Як повідомив глава опозиційної партії Аарон Родрігес Моро, через зіткнення постраждали 40 осіб.

У Нігерії під час виборів загинуло 16 осіб

У Нігерії під час голосування на загальних президентських і парламентських виборах щонайменше 16 осіб були вбиті.

Інциденти, які призвели до загибелі людей, відбулися у восьми штатах, повідомляє Deutsche Welle.

Громадська організація Situation Room, яка стежить за виборами, повідомила про порушення правил голосування і підпали виборчих скриньок. Також наголошується, що в штаті Ріверс бойовики застрелили двох представників правлячої партії.

Люди у військовій формі заходили в деякі виборчі дільниці та вилучали матеріали для голосування. Насильство також спостерігалося на самих виборчих дільницях.

Гриценко заявив, що виграв суд за позовом до ЦВК

Кандидат у президенти Анатолій Гриценко виграв у Верховному суді за позовом до Центральної виборчої комісії (ЦВК).

«Суд визнав дії ЦВК протиправними і незаконними», — написав Гриценко у Facebook і додав, що суд змусив ЦВК зібратися на засідання і розглянути заяву кандидата у президенти про надання доступу до Реєстру виборців.

Він також зазначив, що має намір звернутися у прокуратуру, щоб притягти голову ЦВК до кримінальної відповідальності.

Раніше повідомлялося, що ЦВК надала можливість Гриценку працювати з Реєстром виборців тільки особисто і тільки в приміщенні Центрвиборчкому. У кандидата заявили, що це суперечить законодавству.

Помер композитор Левко Колодуб

На 88-му році життя помер український композитор, народний артист України Лев Колодуб.

Колодуб був автором музики безлічі симфонічних та оперних опусів, балетів, мюзиклів, концертів для різних інструментів, вокальної музики. Він також був лауреатом Шевченківської премії, професором Національної музичної академії України імені Петра Чайковського.

Левко Колодуб очолював правління Музичного фонду України (1984—1995), був президентом Асоціації діячів духової музики України Національної всеукраїнської музичної спілки (1991), а також головою Київської організації Спілки композиторів України (1995—1999).