Дует ANNA MARIA не визнав анексію Криму та війну на Донбасі. У соцмережах вимагають зняти співачок з відбору на «Євробачення». Що відбувається?

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Фіналістки другого півфіналу Національного відбору на пісенний конкурс «Євробачення-2019» дует ANNA MARIA спровокували хвилю обурення та критики на свою адресу після інтервʼю на кримськотатарському каналі ATR, у якому вони відмовилися визнавати анексію Криму і війну на Донбасі.

Що сталося?

В ефірі програми «Prime. Скрипін» один з глядачів запитав сестер Анну та Марію Опанасюк: «Чий Крим?»

«Крим наш! Наш з моєю сестрою, це наш дім, так було, є і буде. Ми там народилися, там почали співати, там ми надихаємося», — сказали сестри.

Після цієї відповіді журналіст Роман Скрипін спробував домогтися від артисток чіткої відповіді, але на всі уточнюючі питання співачки відповідали: «Крим — наш дім», «Зараз там просто два кордони», «Ми не будемо говорити фрази, які від нас хочуть почути. Україна просто втратила Крим», «Крим залишився Кримом».

Щодо війни на Донбасі вони заявили, що «війни в Україні немає».

Варто відзначити, що під час інтервʼю в ефір додзвонився один з глядачів і облаяв дівчат. «Романе, доброго вечора. Селям алейкум. Послухав вашу передачу. Ці істоти — просто російські бл*ді, і сенсу з ними розмовляти немає. Я прошу вибачення за те, що в прямому ефірі. Слів немає просто. З повагою до вас і з неповагою до цих істот. До побачення», — сказав глядач.

Реакція соцмереж

Сказане у інтервʼю обурило багатьох користувачів. Сестер Анну і Марію Опанасюк назвали «дешевими балалайками» і «ватними курками». Деякі люди почали поширювати відео з інтервʼю і закликали фанатів «Євробачення» не голосувати за ANNA MARIA на фіналі Нацвідбору.

Також дівчатам нагадали про їхніх батьків.

Що з батьками співачок?

Батьки сестер Опанасюк проживають у Криму. Мати артисток Лариса Опанасюк працює в уряді Криму — «заступником голови Ради міністрів Республіки Крим — керівника Апарату Ради міністрів Республіки Крим».

Лариса Опанасюк у своєму Facebook активно висвітлює свою роботу на російську владу.

Батько артисток Олександр Опанасюк довгий час працював суддею у Сімферополі. У 2014 році після анексії Криму Росією його призначили суддею «Верховного суду Криму», але в 2017 році він пішов у відставку.

Зазначимо, що Лариса та Олександр Опанасюк є фігурантами кримінальних справ в Україні про державну зраду. Вони також внесені у базу сайту «Миротворець».

Що кажуть самі ANNA MARIA про інтервʼю?

Представник дуету заявив theБабелю, що «було прийнято рішення не давати жодних коментарів». За його словами, офіційна заява буде зроблена 23 лютого на телеканалі «СТБ» під час трансляції фіналу Національного відбору.

  • Першими трьома фіналістами першого півфіналу Національного відбору на Міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2019» стали MARUV, Brunettes Shoot Blondes і YUKO.
  • Трьома фіналістами другого півфіналу Національного відбору стали Freedom-jazz girls band, ANNA MARIA та KAZKA.