Синод греко-католицької церкви опублікував передвиборчі памʼятки для парафіян. Їх зачитають у храмах за тиждень до виборів

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Синод греко-католицької церкви опублікував передвиборчі памʼятки для парафіян. Їх зачитають у храмах за тиждень до виборів

Інформаційний ресурс УГКЦ

Синод єпископів Києво-Галицького Верховного архієпископства Української греко-католицької церкви опублікував памʼятку для виборців та кандидатів, яку в храмах цієї церкви зачитають за тиждень до президентських виборів. Синод доручив отцям-пастирям зачитати звернення всім віруючим після літургії за тиждень до виборів — 24 березня. Звернення опубліковано на сайті УГКЦ.

«Християнин не може підтримувати кандидатів і політичні сили, які нехтують Божими заповідями і євангельським вченням про недоторканність людського життя від зачаття до природної смерті, про цінності сімʼї як нерозривного союзу чоловіка і жінки, про гідність кожної людини з її Богом даними правами і свободами», — йдеться у зверненні УГКЦ.

На сайті церкви опубліковані дві памʼятки для виборців-парафіян і політиків: «Памʼятка виборця-християнина про усвідомлення відповідальності за власний голос» та «Памʼятка політика-християнина щодо зобовʼязання дотримуватися християнських цінностей у своїй політичній діяльності».

Обидві памʼятки складаються з 10 пунктів. У памʼятці для виборців йдеться про необхідність нести відповідальність за свій голос, не продавати свій вибір, голосувати обдумано і виважено, не засуджувати інших за політичні переконання.

Синод закликає політиків вести виборчу кампанію чесно і відповідально, відмовитися від підкупу виборців, а членів виборчих комісій — добросовісно виконувати обовʼязки і не фальсифікувати результати.