Міносвіти цього року внесе в шкільні підручники отримання Томосу для Православної церкви України

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У 2019 році Міністерство освіти і науки включить отримання Томосу для Православної церкви України (ПЦУ) в шкільні підручники з історії для 11-го класу. Про це повідомляє УНН з посиланням на відповідь прес-служби міністерства.

«Цього року ми друкуватимемо ці підручники. Щойно ми отримали Томос про автокефалію, я дала доручення внести відповідні зміни до програми з історії України. Вчора було останнє засідання робочої групи, і протягом кількох тижнів ми затвердимо нову редакцію програми для 11-го класу наказом МОН», — повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

За її словами, до квітня шкільні вчителі отримають методичні рекомендації щодо цієї історичної події.

Гриневич також зазначила, що тема про отримання Томосу увійде в програму зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) не раніше від 2021 року, оскільки має пройти два роки до складання тестування.

«Тобто вже на початку 10-го класу випускники мають певну програму ЗНО, за якою вони будуть здавати тест. Отже, ми в цьому році обовʼязково внесемо зміни до програми ЗНО з історії, але чинними вони будуть лише для випускників, які закінчуватимуть 11-й клас у 2021 році», — пояснила вона.