Суд визнав, що екс-глава штабу Трампа Пол Манафорт навмисно збрехав ФБР і порушив угоду

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Суд визнав, що екс-глава штабу Трампа Пол Манафорт навмисно збрехав ФБР і порушив угоду

Alex Wong / Getty Images

Суд округу Колумбія 13 лютого визнав, що Пол Манафорт — колишній керівник передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа — кілька разів збрехав ФБР і спецпрокурору Роберту Мюллеру, порушивши умови угоди зі слідством. Як пише DW ,суддя Емі Берман Джексон прийшла до висновку, що Манафорт свідомо давав неправдиві свідчення з питань, які були «істотними для слідства».

Він брехав про контакти зі своїм діловим партнером Костянтином Килимником ,якого у США звинувачують у співпраці з російськими спецслужбами. При цьому суду не вдалося довести, що Манафорт цілеспрямовано збрехав щодо ролі Килимника в перешкоджанні правосуддю. Також суд визнав непереконливими докази, що екс-глава передвиборчого штабу брехав про свої контакти з адміністрацією США.

  • Команда Мюллера з травня 2017 розслідує втручання Росії у президентські вибори США 2016 і звʼязку між Кремлем і передвиборчим штабом Дональда Трампа. У цій справі висунули обвинувачення колишньому голові передвиборчого штабу Трампа Полу Манафорту. Присяжні визнали його винним за 8 з 18 пунктів.
  • Прокурори заявили, що Манафорт порушив свою угоду про визнання вини, неодноразово роблячи помилкові свідчення після того, як почав співпрацювати з ними у вересні.
  • Через підозру в порушенні угоди зі слідством, суд відклав оголошення вироку Манафорту .