Суд відклав оголошення вироку колишньому голові штабу Трампа Полу Манафорту

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Суд відклав оголошення вироку колишньому голові штабу Трампа Полу Манафорту

Alex Wong/Getty Images

Федеральний суддя у Вірджинії переніс оголошення вироку колишньому голові передвиборчої кампанії президента США Дональда Трампа Полу Манафорту через звинувачення у брехні федеральним слідчим. Про це пише Reuters .

Суддя заявив, що хоче відкласти винесення вироку до того часу, поки інший суддя не прийме рішення про те, чи не збрехав Манафорт свідомо слідчим, порушивши цим угоду про визнання провини, укладену зі спецпрокурором Робертом Мюллером. Суддя зазначив, що це «може мати певний ефект на рішення про винесення вироку в цьому випадку».

  • Команда Мюллера з травня 2017 розслідує втручання Росії у президентські вибори США 2016 і звʼязки між Кремлем і передвиборчим штабом Дональда Трампа.
  • У цій справі висунули звинувачення колишньому голові передвиборчого штабу Трампа Полу Манафорту. Присяжні визнали його винним за 8 з 18 пунктів звинувачення. Прокурори кажуть, що Манафорт порушив свою угоду про визнання провини, неодноразово даючи неправдиві свідчення після того, як почав співпрацювати з ними у вересні 2018 року.