Колишньому голові штабу Трампа Полу Манафорту дозволили прийти на засідання суду в костюмі замість тюремної форми

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Колишньому голові штабу Трампа Полу Манафорту дозволили прийти на засідання суду в костюмі замість тюремної форми

don / Flickr

Колишній глава передвиборчого штабу Трампа Пол Манафорт в пʼятницю, 25 січня 2019 року, зʼявиться в суді у Вашингтоні. Прокурори і адвокати сперечаються про те, чи навмисно він збрехав слідчим при дачі показань. Про це пише Time.

Прокурори кажуть, що Манафорт порушив свою угоду про визнання провини, неодноразово роблячи помилкові свідчення після того, як почав співпрацювати з ними у вересні. Адвокати Манафорта кажуть, що у нього просто були непослідовні спогади про факти і події, що мали місце кілька років тому, і що він страждає від депресії і тривоги. Крім цього, у нього було мало часу для підготовки до допиту у дні, коли він зустрічався зі слідчими.

Манафорт, який перебуває у вʼязниці в Вірджинії в очікуванні вироку, попросив пропустити пʼятничний виступ у федеральному суді у Вашингтоні. Але суддя Емі Берман Джексон відхилив клопотання, заявивши, що його вже звільнили від декількох судових засідань.

Манафорт попросив дозволу бути присутнім на суді в костюмі, а не в тюремній формі. Суддя задовольнив це прохання. Твердження про те, що Манафорт брехав слідчим, ставлять під загрозу його шанси отримати поблажливий вирок.

Він визнав себе винним за двома пунктами звинувачення в змові у Вашингтоні у вересні і був визнаний винним у восьми фінансових злочинах на судовому процесі у Вірджинії минулого року. Йому загрожують роки за ґратами. Швидше за все, судове слухання буде закритим.

  • Екс-глава передвиборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт ділився даними про виборчу кампанію з українським бізнесменом Рінатом Ахметовим і нардепом Сергієм Льовочкіним.
  • У серпні Манафорта визнали винним за 8 з 18 пунктів звинувачень у фінансовому шахрайстві. Після цього він уклав угоду про співпрацю з командою спецпрокурора Роберта Мюллера, щоб уникнути другого судового розгляду.
  • Манафорт обговорював «мирний план» щодо Україні з Костянтином Килимником, якого повʼязують із російською розвідкою.