Reuters: Ніколаса Мадуро у Венесуелі охороняють російські найманці

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

В останні кілька днів приватні військові підрядники, що виконують секретні місії для Росії, прилетіли до Венесуели, щоб посилити безпеку президента Ніколаса Мадуро на тлі протестів опозиції, які підтримує США. Про це повідомляє Reuters.

Росія, яка раніше вклалася в соціалістичний уряд Мадуро на мільярди доларів, цього тижня пообіцяла підтримати його після того, як лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе президентом і отримав схвалення Вашингтона.

Як повідомляє Reuters, керівник місцевого відділення воєнізованої групи казаків, повʼязаних з російськими ПВК — Євген Шабаєв, розповів, що він чув, що кількість російських підрядників у Венесуелі може становити близько 400 осіб. Інші джерела видання при цьому говорили про більш скромний контингент.

За інформацією видання, ці найманці повʼязані з «ПВК Вагнера», раніше поміченою в російських військових кампаніях на Донбасі і в Сирії, а нещодавно — і в Судані, де також проходять антиурядові протести.

Посилаючись на контакти в російських спецслужбах, Шабаєв розповів Reuters, що найманці вилетіли до Венесуели на початку цього тижня, за день чи два до початку протестів опозиції.