У Магнітогорську згоріла маршрутка з людьми. РосЗМІ повʼязали це із затриманням терористів, які влаштували вибух у багатоповерхівці

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У російському місті Магнітогорськ, де 31 грудня обвалилась частина багатоповерхівки, згоріла маршрутка. Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на інформацію прес-служби губернатора Челябінської області.

За даними влади РФ, інцидент стався 1 січня на перехресті проспекту Карла Маркса і вулиці Правди. У «Газелі» знаходилися три людини, дітей серед них не було.

«Загинуло три людини. В автомобілі знаходилося два газових балони. На місці працює оперативно-слідча група та співробітники ФСБ, подальша інформація уточнюється», — йдеться в повідомленні прес-служби на офіційному каналі в Telegram.

За даними 74.ru, маршрутка загорілася в результаті спецоперації із затримання терористів. Очевидці чули постріли. За офіційно непідтвердженими даними росЗМІ, один з ймовірних терористів знімав квартиру на третьому поверсі будинку на Карла Маркса, там він зберігав гексоген, за допомогою якого планувався теракт в торговому центрі. Силовики підозрюють, що вибух 31 грудня також міг бути справою рук терористів.

У мережі вже опублікували кілька відео стрілянини біля маршрутки, що сгоріла в Магнітогорську. На записі присутня ненормативна лексика.

Офіційна версія Слідчого комітету РФ

Правоохоронні органи в Росії офіційно заперечують версію про теракт при обвалі будинку в Магнітогорську. У Слідчому комітеті РФ заявили, що слідів вибухівки на місці трагедії не виявлено.

«У звʼязку з різними повідомленнями, що зʼявляються у ЗМІ, необхідно відзначити, що на цей момент в досліджених вибухотехніками вже розібраних частинах завалу слідів вибухових речовин або їх компонентів не виявлено», — сказала офіційний представник СК Світлана Петренко, передає ТАСС. За її словами, слідство відпрацьовує всі можливі версії події, причину трагедії зʼясовують.