Вибух у Магнітогорську: вісім загиблих, рятувальники бояться обвалу. Останні дані

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Вибух у Магнітогорську: вісім загиблих, рятувальники бояться обвалу. Останні дані

TASS / TASS via Getty Images

Повідомлено, що на другий день після вибуху рятувальники витягли з-під завалів тіло восьмого загиблого у російському Магнітогорську. Ще 36 людей вважають зниклими безвісті. Про це пише сайт управління МНС у Челябінській області.

«Рятувальників будуть піднімати в колисці на крані з протилежного боку будинку. Таким чином будуть зрізати нависаючі конструкції. Завдання складне, вимагає підвищеної уваги і кваліфікації », — кажуть в МНС.

Також було прийнято рішення демонтувати стіни 7 підʼїзду, щоб уникнути руйнування конструкцій. Тільки після демонтажу відновлять пошукові операції. За попередніми підрахунками, робота займе приблизно добу. Після цього рятувальники знову зможуть почати розбирати завали.

Що сталося?

31 грудня у житловому багатоквартирному будинку, за попередніми даними МНС Росії, вибухнув побутовий газ, в результаті чого обвалився підʼїзд. Було зруйновано 26 квартир.

Усього в рятувальній операції задіяно 955 осіб та 230 одиниць техніки, від МНС Росії — 518 людей, 74 одиниці техніки, у тому числі 4 повітряних судна.

Офіційна позиція

2 січня оголосили днем жалоби, проте президент Росії Володимир Путін не став змінювати своє новорічне звернення до громадян через трагедію, пише «Интерфакс».

«Новорічне привітання вже йде на орбітах», — повідомив прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков.

Привітання президента було записано набагато раніше, ніж стався обвал, і на момент трагедії вже прозвучало в кількох регіонах країни.

Російська влада заявила, що сімʼям загиблих виплатять по 100 тисяч рублів з обласного бюджету, потерпілим — по 50 тисяч рублів. Мешканцям зруйнованого підʼїзду нададуть квартири.