Вночі: у Києві пройшла смолоскипна хода на честь Бандери, зонд NASA досягнув найвіддаленішого обʼєкта Сонячної системи, а троє українців — у топ-50 футболістів УЄФА

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Києві пройшла смолоскипна хода до дня народження Бандери

Прихильники націоналістичних організацій провели в Києві дві ходи на честь 110-річчя від дня народження провідника Організації українських націоналістів Степана Бандери. Одна вирушила ввечері 1 січня від памʼятника Тарасу Шевченку до майдану Незалежності. У марші, за різними оцінками, брали участь від 1,5 до кількох тисяч людей, багато з яких несли смолоскипи та прапори. Попереду йшли барабанщики. Інша, менш чисельна хода пройшла від Оперного театру. Вона була без смолоскипів. Багато учасників були в новорічних капелюхах. Організатори заявили, що їхній марш є святковим і має нести позитивний настрій.

Зонд NASA досягнув найвіддаленішого обʼєкта Сонячної системи

Міжпланетний зонд «Нові горизонти» (New Horizons) успішно пролетів повз найвіддаленіший з відомих людству обʼєктів Сонячної системи, що має назву Ultima Thule. У NASA підтвердили, що апарат, який вилетів з Землі 12 років тому, залишився в робочому стані. Перше радіоповідомлення містить лише технічну інформацію про стан зонда та підтвердження того, що апарат успішно здійснив заплановані спостереження, а його памʼять заповнена інформацією. Під час прольоту повз астероїд зонд зняв гігабайти фотографій, які він має надіслати на Землю найближчими місяцями.

Троє українців потрапили у топ-50 перспективних футболістів рейтингу сайту УЄФА

Сайт УЄФА попросив своїх репортерів назвати найперспективніших молодих гравців у своїх країнах. На основі їх відповідей журналісти склали рейтинг з 50 талановитих футболістів, які «можуть вистрілити в 2019 році». У списку є й три українські спортсмени. Це лівий захисник київського «Динамо» Віталій Миколенко та півзахисник цього ж українського клубу Микола Шапаренко. Третій — футболіст «Реала» Андрій Лунін, якого зараз орендує іспанський «Леганес».

Кількість загиблих при обваленні частини будинку в Магнітогорську зросла до 13 осіб

Тіла 13 загиблий вилучено з-під завалів будинку, що обвалився в російському місті Магнітогорську. Залишається невідомою доля близько 30 осіб. Шість постраждалих перебувають в лікарнях, зокрема двоє дітей.

Трамп чекає нової зустрічі з Кім Чен Ином

Президент США Дональд Трамп заявив про те, що з нетерпінням чекає нової зустрічі з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

«Я теж з нетерпінням чекаю зустрічі з головою КНДР Кім Чен Ином, який так добре розуміє, що Північна Корея володіє величезним економічним потенціалом», — написав Трамп на своїй сторінці у Twitter, коментуючи інформацію, що лідер КНДР готовий зустрітися з президентом США.