Обвал будинку в Росії: під завалами можуть бути близько 50 осіб, момент вибуху потрапив на відео

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Обвал будинку в Росії: під завалами можуть бути близько 50 осіб, момент вибуху потрапив на відео

МНС Росії

Чотири людини загинули при обрушені підʼїзду житлового будинку в російському місті Магнітогорську. Всього в будинку мешкало близько 120 осіб — було прописано 111 людей, ще девʼять — винаймали квартири. Про це повідомив губернатор Челябінської області Борис Дубровський, передає ТАСС .

Поки залишається невідомою доля 68 мешканців. Близько 50 осіб можуть бути під завалами.

«До кінця доби завдання розібрати завали, йдеться про цифру в 50 можливих постраждалих [під завалами]», — сказав Дубровський.

Від зазначив, що відома доля 52 осіб — четверо з них загинуло, 16 евакуйовано, в тому числі семеро дітей. Госпіталізовано чотири людини, у тому числі двоє дітей, ще 28 людей вийшли на звʼязок.

Момент вибуху в будинку в Магнітогорську потрапив на відео. Воно опубліковане на YouTube-каналі 74ru.

Російська влада заявила, що сімʼям загиблих виплатять по 100 тисяч рублів з обласного бюджету, постраждалим — 50 тисяч рублів. Жителям зруйнованого підʼїзду надаватимуть квартири.

  • 14 грудня у Фастові (Київська область) стався вибух у пʼятиповерховому будинку по вул. Садовій, 10. Ударною хвилею зруйнувало 27 квартир з третього по пʼятий поверхи. Загалом у них проживали 63 людини.
  • Внаслідок вибуху загинули двоє людей — чоловік і жінка, їх тіла знайшли ввечері під завалами будинку. Ще один чоловік отримав травму ноги через падіння з 5-го поверху.