Обрано нового президента Інтерполу. Генерал поліції Росії Прокопчук програв представнику Південної Кореї

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Президентом Інтерполу обрано представника Південної Кореї Кім Чон Яна. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«Кандидатура Росії відхилена. Ця битва виграна. Дякую усім. Слава Україні. 101 — 61 на користь здорового глузду!» — повідомив він.

Російський генерал поліції Олександр Прокопчук програв усі три тури голосування.

  • Попереднього президента Інтерполу Мена Хунвея на початку жовтня затримали в Китаї за підозрою в корупції. 7 жовтня він пішов у відставку.
  • На посаду претендували два кандидати: представник Південної Кореї Кім Чон Ян, який тимчасово керував відомством, і генерал-майор поліції Росії Олександр Прокопчук.
  • Проти обрання Олександра Прокопчука виступали українська делегація на чолі з главою МВС Арсеном Аваковим і низка міжнародних правозахисників та політиків. Вони вважають, що призначення Прокопчука керівником міжнародної кримінальної поліції дозволить Росії використовувати Інтерпол для політичних переслідувань.
  • Нещодавно стало відомо, що рідний брат Олександра Прокопчука Ігор більше восьми років працює у постійному представництві України при ОБСЄ у Відні, а до цього був послом України в Литві.