Одного з нападників на радницю херсонського мера Гандзюк відпустили з СІЗО під домашній арешт. Він покаявся та вказав на організатора

Автор:
Анастасія Котова
Дата:

Сьогодні суд відпустив підозрюваного у справі про напад з кислотою на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк — Володимира Васяновича — із СІЗО під домашній арешт. Про це повідомив журналіст Сергій Нікітенко.

«Володимир Васянович відпущений під домашній арешт. Він заявив, що тільки привіз подільників з Олешків до Херсону. Хоча раніше його називали учасником групи, який подавав сигнал, що Катя вийшла з підʼїзду. У суді сьогодні він заявив, що організатор Опер (Сергій Торбін)», — написав він у Facebook.

У суді першої інстанції, за словами адвоката, Васянович свідчити не наважився, оскільки боявся за своє життя. Він також заявив, що визнає свою провину, готовий нести відповідальність і кається. Адвокати просили слухати справу Васяновича в закритому режимі, однак суд відмовив.

Торбіна залишили під вартою в СІЗО, він не визнає провини та вважає, що його обмовили. Іншому фігуранту справи, Микиті Грабчуку, Апеляційний суд відмовив у пом’якшенні покарання й також затримав його під вартою в СІЗО.

Тридцять першого липня в Херсоні біля підʼїзду невідомий чоловік облив радницю міськголови Херсона концентрованою сірчаною кислотою. Катерина Гандзюк потрапила до реанімаційного відділення. Жінка отримала близько 30% опіків шкіри.

Першого серпня Гандзюк перевезли до лікарні в Києві. Поліція кваліфікувала напад на активістку як замах на вбивство. СБУ також розпочало кримінальне провадження щодо цього.

Усіх пʼятеро підозрюваних у нападі на Гандзюк затримали. Четверо з них зізналися у скоєнні злочину.