Головне за ніч: затримані у справі Гандзюк визнали вину, Credit Suisse заморозив $5 млрд російських грошей, Трамп може помилувати Манафорта

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Головне за ніч: затримані у справі Гандзюк визнали вину, Credit Suisse заморозив $5 млрд російських грошей, Трамп може помилувати Манафорта

AP

Четверо підозрюваних зізналися у нападі на Катерину Гандзюк

facebook.com

Четверо з п’яти підозрюваних у замаху на вбивство активістки і радниці мера Херсона Катерини Гандзюк зізналися у скоєнні злочину. Вони кажуть, що пропозиція про напад надійшла від п’ятого затриманого, який був їхним командиром під час військової служби. Водночас сам організатор злочину від співпраці зі слідством відмовляється.

Швейцарський банк заморозив $5 млрд російських грошей

Один з найбільших банків Швейцарії Credit Suisse заморозив близько 5 мільярдів швейцарських франків (5 мільярдів доларів), повʼязаних із Росією, через санкції США. Імена власників цих рахунків не розголошують. «Credit Suisse працює з міжнародними регуляторами, де б вони не діяли, щоб забезпечити дотримання санкцій, в тому числі й проти Росії», — сказала прес-секретар банку.

Credit Suisse повідомив, що рекласифікував певні російські активи в звʼязку з американськими санкціями проти РФ з «активів під управлінням» (Assets under Management) в «активи на довірчому зберіганні» (Assets under Custody). «Така рекласифікація не означає заморожування активів», - йдеться в повідомленні банку. При цьому кошти на рекласифікованих російських рахунках недоступні.

Трамп готовий помилувати Манафорта

AP

Президент США Дональд Трамп в інтервʼю телеканалу Fox News заявив, що розгляне питання про помилування колишнього керівника своєї виборчої кампанії Пола Манафорта. «Мені здається, він погано себе почуває через справу Манафорта. Вони були друзями», — сказала кореспондент про Трампа після інтервʼю. Поки Fox News транслює лише тизер інтервʼю, без фрагменту, де Трамп говорить про можливість помилування Манафорта. Повний запис інтервʼю покажуть у четвер.

Серіал «Теорія великого вибуху» завершиться в травні 2019 року

AP

Творці популярного комедійного серіалу «Теорія великого вибуху» — Warner Bros. Television, CBS і Chuck Lorre Productions — оголосили про його закриття. 12 сезон стане останнім для проекту. «Ми разом з акторами, сценаристами і всією командою дуже цінуємо успіх серіалу і прагнемо зробити фінальний сезон і останню серію максимально епічними», — відзначили творці серіалу. «Теорія великого вибуху» — один з найпопулярніших сучасних сіткомів у США і багатьох інших країнах. Серіал вперше вийшов на екрани у вересні 2007 року.

Китай ввів дзеркальні мита на товари зі США

wikipedia.org

Митна служба США підтвердила, що з 00:01 четверга товари з Китаю на суму 16 мільярдів доларів, відповідно до встановленого списку, будуть обкладатися митом у 25%. Обмеження торкнуться нафти, металовиробів, автомобілів та медичного обладнання. Рішення набуло чинності водночас з початком дії 25-відсоткового мита на китайський експорт з боку США. Сума американських мит також складе близько 16 мільярдів доларів.