СБУ засекретила справу про замовників нападу на Гандзюк

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
СБУ засекретила справу про замовників нападу на Гандзюк

Facebook / Катерина Гандзюк

Служба безпеки України засекретила кримінальне провадження про замовників нападу на радника мера Херсона, антикорупційну активістку Катерину Гандзюк, повідомляють «Українські Новини».

У відповіді на запит видання СБУ зазначила, що якщо вона оприлюднить інформацію про хід розслідування, це може нашкодити слідству. Тому служба відмовилася відповідати, чи співпрацює Гандзюк зі слідством і чи давала вона свідчення. СБУ засеретила також інформацію про те, чи встановили замовника злочину і чи проходять співробітники правоохоронних органів по цій справі.

Катерину Гандзюк облили кислотою 31 липня. За цей час злочин тричі перекваліфікували; двічі оголосили, що знайдено замовника; перепідпорядкували справу від поліції до СБУ. Потім розслідування і зовсім розділили на дві частини: одні шукають замовників, інші виконавців.

У нападі на Гандзюк підозрюють пʼять осіб: Сергія Торбина, Володимира Васяновича, Віктора Горбунова, Микиту Грабчука та Вʼячеслава Вишневського.

Першого підозрюваного в нападі на Гандзюк — Миколу Новікова — випустили з СІЗО, коли стало ясно, що він непричетний до нападу. Однак Новікова змусили підписати заяву, що він знаходився неподалік від місця події.