Підозрюваного в нападі на радника мера Херсона взяли під варту

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Підозрюваного в нападі на радника мера Херсона взяли під варту

Facebook Masi Nayyem

Сьогодні Херсонський міський суд заарештував до 1 жовтня включно без права на заставу Миколу Новікова, підозрюваного у замаху на вбивство чиновниці Херсонської міськради, радника мера міста, активістки Катерини Гандзюк.

Суд зазначив, що свідчення сестри підозрюваного Ірини про те, що вони разом відпочивали на морі в день нападу, не може слугувати доказом невинуватості через їхні родинні зв’язки, передає УП.

Суд вирішив, що слова Ірини Кодакової слід перевірити в рамках досудового розслідування. Тому клопотання прокуратури про взяття Новікова під варту на 60 діб суддя з огляду на ризики задовольнив. Це рішення захист підозрюваного може оскаржити в апеляційному суді.

Раніше ми писали, що в сьогоднішньому засіданні була оголошена перерва до 13:00 через те, що не зʼявився адвокат підозрюваного, і суд виніс рішення про призначення йому державного захисника. Також стало відоме імʼя нападника.

31 липня керуючу справами виконавчого комітету Херсонської міської ради, радника міського голови Катерину Гандзюк облив сірчаною кислотою невідомий чоловік. Зловмисник втік, його шукала поліція. Було також оприлюднено відео втечі нападника.

Жінка отримала хімічні опіки понад 30% тіла - це волосяна частина голови, обличчя, спина, руки, ноги, передня частина грудної клітини. 1 серпня Катерину Гандзюк перевезли до Київського опікового центру.