МЗС Індії викликало до себе посла України після критики Зеленського на адресу Нарендри Моді за зустріч із Путіним

Дата:

Міністерство закордонних справ Індії 15 липня викликало посла України Олександра Поліщука, щоб обговорити критику президента Володимира Зеленського на адресу премʼєр-міністра Індії Нарендри Моді за його візит до Москви в день масованого ракетного удару РФ по Україні.

Про це пише індійська газета Economic Times.

На думку видання, виклик говорить про невдоволення Нью-Делі словами Зеленського. Що саме висловили Поліщуку — у виданні не вказують. МЗС України та посольство України в Індії цей виклик не коментували.

Газета пише, що та тлі критики Індія також відклала засідання спільної з Україною робочої групи з культури й освіти.

  • Індійський премʼєр-міністр відвідав Москву 8 липня — вперше за 5 років. Там він зустрівся із Володимиром Путіним, де привітав його як «любого друга». На зустрічі лідер Індії закликав до миру РФ та Україну, а також просив Путіна звільнити з армії РФ всіх індійців, які воюють проти України. Москва заявила, що погодилася і допоможе повернути їх на батьківщину.
  • Минулого тижня президент України розкритикував зустріч Моді з Путіним. Він заявив: «Прикро бачити, як лідер найбільшої демократії світу обіймається з найвідомішим злочинцем у Москві».

Автор: Денис Подобрій