Reuters: Байден пообіцяв «залишитися до кінця» і продовжити участь у виборах президента США

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Президент США Джо Байден пообіцяв залишитися в президентській гонці під час телефонної розмови зі співробітниками свого виборчого штабу і зустрічей із законодавцями й губернаторами від Демократичної партії.

Про це пише Reuters з посиланням на два обізнаних джерела.

Байден наголосив, що «нікуди не збирається йти».

«Ніхто мене не виштовхує. Я не йду. Я в цих перегонах до кінця», — заявив Байден в окремому електронному листі, який розіслав його штаб.

Він також закликав прихильників «вкласти кілька баксів», щоб допомогти перемогти його суперника-республіканця Дональда Трампа на президентських виборах 5 листопада.

Також увечері 3 липня Байден провів віртуальну й особисту зустрічі з 24 губернаторами-демократами і мером Вашингтона, щоб запевнити їх, що він готовий виконувати роль «прапороносця партії» після невдалого виступу на дебатах з Трампом. Після цього лише троє губернаторів — лідери Нью-Йорка, Міннесоти та Меріленда — зустрілися з журналістами, пообіцявши підтримувати Байдена після, чесної, як вони кажуть, дискусії щодо його поганої роботи під час дебатів минулого тижня.

«Президент завжди прикривав наші спини. Ми будемо прикривати його спину також», — сказав губернатор штату Меріленд Вес Мур.

Губернатор Міннесоти Тім Уолз — голова Асоціації губернаторів-демократів — сказав, що виступ Байдена на дебатах проти Трампа «був поганим», але він вважає, що Байден підходить на посаду президента США.

Прессекретар Білого дому Карін Жан-П’єр, відповідаючи на запитання, чи розглядає Байден варіант піти з президентської гонки, відповіла: «Абсолютно ні».

  • Чергові президентські вибори в США відбудуться 5 листопада 2024 року. Це будуть 60-ті в історії країни президентські вибори, на яких мають обрати 47-го президента США. Експрезидент США, мільярдер Дональд Трамп і чинний президент Джо Байден отримали необхідну кількість голосів делегатів для висування в президенти США. Ні Трамп, ні Байден офіційно не стануть кандидатами від партій доти, доки національні зʼїзди не проголосують цього літа за їхнє обрання.
  • 27 червня 2024 року Байден і Трамп провели теледебати, які перший фактично програв. 81-річного Байдена в цілому підвело здоровʼя. Низка медіа після цього писали, що попри критику і прогнози родина Джо Байдена переконала його не залишати президентські перегони.
  • 3 червня CNN написало, що частина лідерів Демократичної партії США хочуть, щоб Джо Байден знявся з виборів президента після невдалих дебатів. Публічно із закликом виступив член Палати представників Ллойд Доггет. Це перший такий випадок у Демократичній партії. CNN пише, що подібні настрої має частина лідерів Демпартії в Конгресі, але вони хочуть дати Байдену можливість самому ухвалити рішення.
  • Сам Байден сказав, що «ледь не заснув», і загалом пожалкував, що не послухався своїх радників і не перепочив перед дебатами з Трампом. Він списав утому на свій щільний графік і низку робочих закордонних поїздок на саміти й зустрічі.