Зеленський про дозвіл бити зброєю США по росії: У нас був меседж від американської сторони

Автор:
Оля Березюк
Дата:

Президент Володимир Зеленський вранці, 31 травня, отримав певний меседж щодо згоди США на удари по російській території.

Про це Зеленський сказав на пресконференції у Швеції.

«У нас був меседж від американської сторони. Рано-вранці сьогодні (31 травня) я отримав це повідомлення від моїх військових», — зазначив він, відповідаючи на питання про дозвіл атакувати цілі в рф американською зброєю.

За словами президента, він не може розкривати подробиць, але хоче «побачити, що відбудеться на практиці».

«Але те, що я бачу, у будь-якому випадку є кроком вперед, до цієї цілі, яку ми обговорювали раніше. Щоб уможливити для нас захист наших людей, які живуть в населених пунктах біля кордону», — наголосив Зеленський.

  • 30 травня стало відомо, що адміністрація президента США Джо Байдена таємно вже дозволила Україні бити по території росії американської зброєю, але з обмеженнями. Раніше The Washington Post писала з посиланням на джерела, що для України немає жодних обмежень на використання американських засобів ППО для збиття російських ракет або винищувачів над територією росії, «якщо вони становлять загрозу для України».
  • Згодом речник Зеленського Сергій Никифоров підтвердив, що Сполучені Штати дозволили використовувати американську зброю для ударів по росії — але є обмеження.