Дрони ГУР знищили в Криму два російські катери КС-701 «Тунець». Ще два пошкоджені

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Спецпідрозділ Group 13 Головного управління розвідки Міноборони України в ніч на 30 травня атакував у кримській бухті Вузька два російські транспортно-десантні катери КС-701 «Тунець».

ГУР МО повідомляє, що вони знищені.

Катери атакували надводними дронами-камікадзе Magura V5. Для відбиття атаки росіяни 32 рази підіймали в небо бойову авіацію (літаки Су-27/30/35, МіГ-29, Бе-12, Ан-26 і гелікоптери Ка-27/29 і Мі-8) та вели хаотичний вогонь з 30-мм гармат і кулеметів. Це їм не допомогло — на опублікованому ГУР відео можна бачити влучання в один із катерів, який потім потужно вибухає.

Оновлення

О 17:51 розвідка уточнила, що дрони Magura V5 уразили чотири катери «Тунець». Два з них знищені. Ці катери окупанти використовували для логістики та патрулювання акваторії поблизу тимчасово окупованого півострова.

У ГУР додають, що лише з початку 2024 року спецпідрозділ Group 13 ударними дронами Magura V5 знищив ракетний корабель «Івановець», великий десантний корабель «Цезар Куніков», корвет «Сергій Котов» і швидкісний патрульний катер «Мангуст».