ГУР знищив російський швидкісний катер у Криму

Автор:
Олександра Амру
Дата:

Головне управління розвідки Міністерства оборони України знищило російський швидкісний катер у Криму.

Про це повідомили в ГУР МО.

Підрозділ української розвідки Group 13 провів успішну операцію зі знищення ворожого швидкісного катера ударним морським дроном Magura V5.

Успішна місія в бухті Вузька на території тимчасово окупованого Криму стала можливою за сприяння платформи United24, зазначили в ГУР.

«Оскільки страх перед українськими атаками змушує окупантів ховати великі кораблі Чорноморського флоту подалі від півострова, бойова робота триває по швидкісних маневрених військових суднах росіян, які незаконно перебувають в українських територіальних водах Криму», — кажуть у розвідці.

О 15:06 розвідка уточнила, що знищили швидкісний катер серії «Мангуст» проєкту 12150. Він не підлягає відновленню.

Цей катер доволі новий і випускається з 2000 року. «Мангуст» призначений для патрулювання акваторій, боротьби з диверсантами, а також для рятувальних операцій. Його максимальна швидкість до 50 вузлів (98 км/год), а озброєний він бойовим кулеметним модулем калібру 14,5 мм. Також на його борту є автоматичні гранатомети АГС-17, ручний гранатомет ДП-64 і два ПЗРК типу «Ігла» або «Верба».

Орієнтовна вартість катера в залежності від модифікації — близько $3 мільйонів.

  • За допомогою ударних морських дронів Magura V5 вже знищили російські кораблі «Цезар Куніков», «Івановець», «Сергій Котов», «Акула» та «Серна», а також пошкодили «Іван Хурс».