Сили оборони України ведуть бої за прикордоння Харківщини

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

У Харківській області тривають оборонні бої проти спроб російських окупантів наступати й просуватися вглиб. У напрямках населених пунктів Липці та Вовчанськ продовжуються контрударні заходи.

Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

Російське військо наступає піхотою й технікою. Зараз бої йдуть за прикордонні населені пункти, які перебували фактично в сірій зоні – Стрілеча, Пильне та Борисівка, а також в районі Олійникова та Огірцевого.

Сили оборони України завдають ворогу вогневого ураження. Українські війська діють на підготовлених оборонних рубежах.

deepstatemap.live

«Рішення на посилення наших бойових підрозділів будуть реалізовані», — додали в Генштабі.

Вранці 10 травня російські війська під прикриттям бронетехніки спробували прорвати оборону ЗСУ в Харківській області. Перші атаки українські військові відбили. Зараз продовжуються бої, задіюють резерви. У соцмережах почали зʼявлятися перші фото знищеної техніки росіян і загиблих окупантів.

Перед цим у ніч на 10 травня росіяни посилили артилерійські атаки на передній край оборони, здійснювали авіаудари керованими авіаційними бомбами на Вовчанському напрямку.

  • Reuters з посиланням на «високопоставлене українське військове джерело» писав, що окупанти хочуть створити буферну зону на прикордонні Харківщини і відтіснити українські збройні сили на 10 кілометрів вглиб України.